Hopp til hovedinnholdet

Ingen tar seg tid til meg eller mine behov

Annet 14 år
 

Spørsmål

Moren min har vært syk siden fjerde/tredje klasse (går nå i niende). Jeg får aldri tid til å koble av eller være alene. Hun er alltid der. Men jeg har også en søster, og jeg føler at hun alltid er der for henne. (om det gir mening) jeg føler at jeg bare er her. Jeg tusler rundt i huset og må hjelpe til fordi hun ikke har nok energi. Mens med søsteren min er hun der alltid og snakker eller hjelper til, hun merker når ting ikke er ok og snakker med henne og shit. Jeg føler verken hun eller faren min er der. Mamma bryr seg alltid om dyrene våre og søsteren min mens pappa enten er på jobb eller ser på tv-en. Ingen av dem tar seg tid til meg eller mine behov. jeg får ikke være alene, men jeg får heller ikke støtte. Jeg føler heller ikke det er noe ordentlig støtte å få hos vennene mine hvor det blir slengt stygge kommentarer på kødd hele tiden. Disse kommentarene går inn på meg og får meg til å ikke tørre å snakke med dem. Jeg er i tileg bifil og ser syner.ville sagt mer, men ikke nok tegn

Besvart 10.02.2019 16:15
 

Svar
Hei
 
Takk for at du tar kontakt med oss!
 
Det høres ut som om du strever og har det vanskelig på flere områder. Det er viktig at du får hjelp av voksne.  
 
Det er ikke sikkert at foreldrene dine forstår hvor vanskelig du har det og at du trenger mer av deres støtte. Når barn og unge opplever at foreldre strever på forskjellig vis vil de ofte gjøre det meste for å hjelpe og å unngå  å lage problemer eller stress. Det kan derfor bli vanskelig for foreldre å oppdage når barnet selv strever. Barna blir heller ikke vant til å kjenne etter når ting er følelsesmessig vanskelig og å be om hjelp eller støtte.
 
Derfor kan det være nyttig å ta dette opp med foreldrene dine en gang det det passer med en samtale.  Ofte er det greit å snakke ut fra hva en selv opplever og hvordan det føles. Syns du det er vanskelig å snakke kan du kanskje vise dem innlegget ditt og svaret mitt og la det være en start på videre samtale.
 
Er dette vanskelig vil jeg anbefale deg til å ta det opp med lærer eller helsesykepleier på skolen din. Fortelle at du mangler støtte og at du har det  det veldig vanskelig på flere måter. Sammen kan dere bli enig i hva som blir riktig hjelp videre.
 
 
Hvis du trenger å prate med noen nå kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge tlf.nr 116111. Der vil du få snakke med en hyggelig voksen, som vil kunne hjelpe deg med saken
 
Jeg legger ved noen lenker som kan være nyttig for deg å lese
 
Jeg håper at svaret mitt kan hjelpe deg et stykke på vei- ta gjerne kontakt med oss igjen dersom du trenger det.
 
Mvh familieterapeuten i samarbeid med ung.no
 
 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie