Hopp til hovedinnholdet

Født i feil kropp men foreldrene godtar det ikke.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt som er født i feil kropp. jeg har skrevet til dere her før, og da sa dere at jeg burde snakke med helsesøster, og det gjorde jeg. Jeg og helsesøster har sagt det til mamma og pappa, men det virker som om de ikke god tar det. De har begynt å kalle meg for "god gutten" "gutt" og "guttungen" dette kalte de meg aldri for før. Jeg går på en sport (skyting) og når vi er der aleine, så pleier han å klikke på meg, da sier han eksempel: "du er gutt" "du har alltid vært det, og kommer alltid til å være det!" og masse mer. Jeg vil gå til til helsesøster, men da kan det være at jeg må flytte fordi mamma og pappa ikke godt tar at jeg er født i feil kropp. Nå har jeg nettop fått meg noen gode venner som vet om dette, men de vil jo ha meg her, og jeg vil være her, men jeg vil jo og "fikse" dette. så hva syntes dere jeg burde gjøre nå?

Besvart 12.02.2019 23:20
 

Svar
Hei

Jeg vil anbefale deg å snakke mer med helsesykepleier og fortelle henne hvordan du har det hjemme. Hun kan da fortsette med å snakke med foreldrene dine og forklare de at det er viktig at du kan få være deg selv. Da må de faktisk trene på å bruke riktig pronomen, samt slutte å kalle deg gutt.

Det å få være det kjønnet som man føler er riktig, er noe som er viktig for alle  oss mennesker. Hvis du hadde begynt å "feilkjønne" foreldrene dine og konsekvent brukt feil pronomen om de, så tenker jeg jo ikke at de hadde likt det noe særlig.

Noen ganger trenger likevel foreldre litt tid på å venne seg til tanken, om at barnet deres opplever å være et annet kjønn enn hva de egentlig trodde. Derfor kan det være at deres holdninger endrer seg når de skjønner at dette faktisk er noe som virkelig er riktig for deg.

Det er derfor viktig at du får lov til å starte på prosessen med å komme ut som jente til de rundt dersom dette kjennes riktig ut for deg. Da kan ikke foreldrene dine stoppe deg i dette.

Likevel er dette noe du ikke skal stå i alene. Som nevnt ovenfor vil det være viktig å få støtte av noen som du kan stole på som f.eks helsesykepleier eller andre voksne.

Vil også anbefale deg å kontakte ichatten.no for mere hjelp.

Håper dette svaret var til hjelp for deg, ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

Mitt liv som transperson

Luca (foto: ung.no)

Det kan være frustrerende å oppdage at man ikke føler seg hjemme i kjønnet man er. Kanskje føler du at du kunne ønske at kjønnet ditt var motsatt, eller kanskje kan du tenke deg å være litt av begge deler. Luca er født kvinne, men er i dag mann. Her deler han sin erfaring.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie