Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig forhold til mor og kjæresten. Når kan du bestemme hvem bo hos?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. foreldrene mine er skilt og det har ikke gått så bra etter skilsmissen med verken meg eller mamma. før var jeg veldig sint på pappa for at han skilte seg fra mamma men nå som det har gått en liten stund kan jeg forstå hvorfor. hun er sint og kan knuse og ødelegge ting som har noe med pappa og gjøre og klikker rett i vinkel når pappa oppdaterer f.eks sosiale medier med bilder av kjæresten sin. mamma har fått en kjærste og jeg hater han. han er faren til ei jente som har vært kjempe slem mot meg, og mamma nekter å ta hensyn til meg å han overnatter med oss hele tiden. jeg hater å bo hos mamma for hun er ikke snill mot meg, hun kan kalle meg slemme ting viss jeg ikke gjør som hun sier. mamma var utro mot pappa når de var sammen,og hun mener at hun var modig som turte å gjøre det siden pappa har vært voldelig. jeg har sagt at jeg ikke vil bo med henne mer men hun sier at jeg ikke får bestemme selv før jeg er 18. jeg tror hun lyver,hvordan kan jeg få hjelp til å komme meg ut fra huset?

Besvart 14.02.2019 13:56
 

Svar
Hei

Hei - og takk for at du skriver til oss!

Det virker som foreldrene dine på hver sine måter bidro til at de ikke hadde det bra sammen. Du har havnet midt i deres uroligheter har kjent på lojalitet til begge to. Nå føler du deg ikke hørt av mamma i forhold til hvordan du har det med hennes kjæreste og hans datter.

Barn som har fylt 16 år kan sjølv bestemme hva slags ordning de vil ha i forhold til foreldrene sine - hvor mye de vil bo/være sammen med hver av dem. Når du fyller 18 år er du myndig og kan bestemme fullt og helt over deg sjølv. 

imidlertid vil det jo være en fordel dersom du og foreldrene dine kan komme fram til ei avtale om hvordan det skal være. Dersom du ikke tror dere kan komme fram til ei avtale om dette ved å sette dere ned sammen, foreslår jeg at du/dere kontakter familievernkontoret og ber om at du, pappa og mamma kan komme dit og snakke om hvordan dere har det, hvordan dere ønsker å ha det og hva som skal til fra hver og en av dere for å få det til. Terapeutene på familievernkontoret er vant til snakke om alle typer problem i en familie og er kjent med lovverket om barn og foreldre.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

familieterapeuten

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie