Hopp til hovedinnholdet

Er det feil å følge etter andre folk på gata

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om det er ulovlig og følge etter folk FKS hvis jeg er på McDonald’s også ser jeg noen andre er på vei til og dra og Jeg gjør det samme også går dem en tur i byen og jeg går etter men plagger dem ikke eller er ikke ute etter og skremme dem heller men går etter folk fordi jeg har ingen venner og har lyst til og være på samme sted som FKS han/hun for da kan jeg i hvertfall kunne se dem og føle at jeg liksom er med dem i fjord kjørte jeg etter russen for og se dem feste jeg kjenner en poltimann som jeg spørre ang det og kjøre etter en russebuss og han sa at det ikke var ulovlig så lenge jeg ikke gikk bort for og bevist plage dem eller skremme dem eller true selvfølgelig er det ingen som liker og bli følgt etter men om det er direkte ulovlig hvis man ikke plager men kunne ønske og ha vært venn med den personen hilsen en gutt som sliter med venner og har det vanskelig !!!

Besvart 16.02.2019 22:07
 

Svar
Hei

 

Du virker reflektert. Du undres over om det du gjør er greit eller ikke - det er veldig bra.

Det er vondt å lese at du ikke har det så lett, at du ikke har noen å være sammen med. Du skal ikke ha det sånn.

Politiet har allerede svart deg på om det er lovlig å følge etter andre, og de sier det greit hvis du ikke truer eller plager. Noen journalister har det som jobb å gjøre det du gjør.

Det jeg er opptatt av, er hvordan du skal få det annerledes fremover.

Er det noe du er bitte litt interessert i? En forening som kan sette deg i kontakt med andre? Det kan være Røde kors, teater, kor - egentlig hva som helst.

En fin måte å starte på, er å snakke med noen. Fortelle hvordan du har det. Fastlegen og helsestasjonen for ungdom kan hjelpe deg å sette ord på tanker og følelser. Jeg er helt sikker på at det vil hjelpe deg på veien.

Når ting er vanskelig er det viktig at man har delmål - ett og ett steg om gangen. Til slutt kommer man frem til målet. Slik må du tenke også.

Det første skrittet mot målet, kan være det vanskeligste. Men på meg virker det som du har reflektert en del allerede. Du er godt i gang. Nå gjenstår neste skritt, som er å be om hjelp.

Legger ved noen artikler du bør se på.

Jeg heier på deg :-) Lykke til 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap