Hopp til hovedinnholdet

Beskriver mange problemer hjemme hos mor og far.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har et problem, jeg vil kalle meg en shitkid så jeg havner i mange problemer og søstrene mine var aldri sånn de var flinke jenter mens her er jeg og jeg og mamma krangler noe sykt jeg har lyst å bo fast hos pappa men av og til er det dritt her og siden jeg har en stemor som er helt bitch og så kontakte foreldrene mine sånn familie kontor og de suger siden nå har jeg Internett fra cirka 6på morningen til 12 på kvelden og jeg syntes det er teit for jeg for aldri snakket ferdig med vennene mine eller sett en film ferdig osv jeg har stukket av flere ganger og sier jeg komme hjem når de tar vekk den Internett forbudet og da sier de bare at de ringer politiet jeg komme hjem til slutt men det er et par timer senere rundt kl 0300 og da er mamma og pappa drit sure siden her jeg bor er vi kjent for narkotika p ungdom som doper seg og drikker og de tror jeg gjør sånn men det gjør jeg ikke og jeg vet egentlig ikke helt hvor jeg vil bo lenger

Besvart 25.02.2019 18:38
 

Svar
Hei

Jeg forstår det slik at du opplever det veldig vanskelige hjemme både hos mamma og pappa. Jeg kan ikke løse dine vansker her på nettet, men jeg kan gi deg noen råd. Det jeg råder deg til å gjøre er at du snakker med noen om de vanskene du du har både hjemme hos mamma og pappa. Den letteste for deg å snakke med er helsesykepleier (helsesøster) på skolen, eller på helsestasjonen. Sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i akkurat din situasjon. 

Du kan også kontakte familievernkontoret. Her er en link som hjelper deg med å finne det nærmeste familievernkontoret:
www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/. 

Du kan selv kontakte barneverntjenesten hvis du opplever at du ikke har det bra hjemme. Dersom du er ubekvem med å kontakte barneverntjenesten selv, vil helsesøster på skolen, eller andre voksne som du stoler på, kunne hjelpe deg. Alle kommuner har barneverntjenester.

Det er viktig at du har noen å snakke med om det du sliter med og tenker på! Snakk med helsesykepleier og/eller ta kontakt med nærmeste familievernkontor. Ikke gå alene med det du sliter med! Snakk med noen slik jeg har anbefalte deg her. 

Uansett hva som kan være mulig å få til, så har du det vanskelig akkurat nå. Hvis du trenger å prate med noen kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge tlf.nr 116111. Der vil du få snakke med en hyggelig voksen, som du vil kunne drøfte situasjonen med.

Jeg legger ved linker til noen artikler som kan være interessante for deg. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Hvilke plikter foreldrene dine har overfor deg og hvilke rettigheter du har overfor finner du i barneloven.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie