Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke lov å dra på senteret alene uten mamma

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ein jente under 13-år og lurer på hvordan man kan overtale mammaen min til og dra på senteret/10min unna med bil til bestevennene mine altså hun synst at jeg er litt for liten til og dra på senteret men det er egt ikke det det er at det var noen gutter som tokk på bv min og nå får ikke jeg låv til og gå noen plass før om 3år plis hjelp

Besvart 26.02.2019 10:45
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver inn til oss her på ung.no

Jeg skjønner at du gjerne vil dra på senteret alene sammen med venninnen din, og uten mammaen din. Når det er sagt så er det jo mammaen din som avgjør dette. Jeg tenker du kan prøve å forklare hennes situasjonen på nytt. Kanskje dere kan møtes på midten? Kanskje mammaen din kan være med til senteret med kan sitte på en cafe eller lignende mens dere går rundt? Det kan hende at mammaen din føler det litt tryggere da. 

Selv om du kan føle at mammaen din er litt kjip, så er det nok bare det at hun bryr seg om deg og ønsker deg kun godt. 

Se gjerne på vedlagt artikkel. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie