Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ikke mye på skolen pga angst, og foreldrene tar ut internett.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. Jeg går ikke veldig mye på skolen pga angst, så barnevernet har lagd en regel at foreldrene mine skal ta nettet den tiden jeg skulle vært på skolen. Mamma bruker en app som heter Circle men jeg klarer ikke å logge innpå kontoen hennes for å redigere den internett tiden.. synes det er urettferdig at de skal gi meg straff for noe jeg ikke klarer, så vet dere hvordan kan man logge inn på samme konto uten at det kommer «bevis»???

Besvart 22.02.2019 19:56
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er frustrert over at foreldrene dine tar ut Internett i den tiden du skulle vært på skolen. Jeg er ikke kjent med hvordan man kan logge inn på dine foreldres app-konto for å redigere.

Selvom det er kjedelig for deg og helt sikkert frustrerende kan foreldrene dine begrense din internettbruk hvis de tenker at det ikke er bra for deg. De har nok gode intensjoner med å gjøre det. Kanskje ønsker de at du etterhvert skal klare å gå på skolen igjen, eller de tenker at du ikke skal ha noen "fordel" ved å være hjemme på dagtid.

Du kan prate med barnevernet og foreldrene dine om denne ordningen. Fortell hva du syns er dumt med den og kom med løsning til hvordan du kan tenke deg at det bør være. Kanskje kan dere sammen komme fram til noe. Det er bedre enn å prøve og logge seg inn for å endre innstillinger på tidsbruk av Internett.

Jeg håper du får hjelp med angsten slik at du etterhvert klarer å komme mer og mer tilbake til skolen. Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie