Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å ikke være glad i stefaren sin?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Er det normalt å ikke være glad i stefaren sin når du er alene ,men når du er med han så oppfører du deg litt mindre normalt en når du er med mamma?

Besvart 28.02.2019 09:33
 

Svar
Hei

Fint at du tar kontakt.

Det høres ut som du har en stefar som du ikke er så glad i og du merker at du oppfører deg annerledes rundt han og din mor. Dette er helt normale reaksjoner å ha. Det er ikke lett for barn å hverken akseptere eller like foreldres nye partnere. Det kan handle om at man ikke passer så godt sammen, andre ganger kan det handle om at man blir litt sint eller lei seg fordi stefar eller stemor stjeler tid med sin egen forelder. Og det kan gjøre at man savner foreldreren sin. Hva tror du det handler om for deg?

Jeg vil anbefale deg at du snakker med din mor om dette. Det er vitkig at hun vet hva du tenker slik at dere kan prøve å finne ut av om det er noe dere kan gjøre for at det skal bli annerledes. Kanskje er det noe stefar kan gjøre annerledes? Eller kan moren din være oppmerksom på noe? Kanskje trenger du og din mor mer tid sammen? Det kan også ta tid å akseptere at din mor har valgt denne partneren. Det kan være vondt å gjøre samtidig kan ikke barn styre dette. Det vil uansett være interessant for din mor å vite hvordan du har det med dette.

Jeg håper dette var til hjelp for deg.

Legger ved en artikkel om dette.

Lykke til!

 

www.ung.no/problhjemme/2121_Hvordan_snakke_med_foreldre_som_ikke_forst%C3%A5r_deg.html

www.ung.no/skilsmisse/3883_Hvordan_takle_mammas_eller_pappas_nye_kj%C3%A6reste.html

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie