Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg stille i lillesøster sin konfirmasjon?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Konfirmasjonen min var for straks 2 år siden, noe pappa ødela ved å kansellere hele greia av hva han mente var greit å gjøre. Stebroren min fikk ha sin komfirmasjon uka etter men jeg nekta å dukke opp fordi det gjorde vondt... nå i år skal lillesøsteren min konfirmere seg og jeg vet at hu vil ha meg der, noe jeg ikke vet om jeg klarer. Det gjør fortsatt ekstremt vondt, vil egt ikke, men hu er den eneste hele jeg har i søskenflokken.

Besvart 25.02.2019 14:28
 

Svar
Hei

Det var en vond historie, du deler med oss. 

Jeg forstår veldig godt at du er skuffa over faren din, når han unnlot å stille i din konfirmasjon. 

Søsteren din har ikke et ansvar for det som skjedde den gangen. Slik sett er det fint om du forsøker å stille på hennes dag. 

Hvis du innser at det blir for vanskelig for deg, må du fortelle det til søsteren din. Fortell hvordan du opplever det, og at det ikke har noe med henne å gjøre. 

Det beste er om du orker å stille opp. Da hever du deg over det som har skjedd, og viser tydelig at søsteren din betyr mye for deg. Det er sikkert godt for henne å kjenne. 

Til syvende og sist er dette en avgjørelse som du må ta. Det finnes ikke ett riktig svar. 

Er det en mulighet for at dere kan få en time hos familievernkontoret, og snakke sammen om det vonde som har vært i familien din? Det er ofte en lettelse å sette ord på det - snakke om det. Jeg råder deg til dette fordi jeg tenker at det vil bli lettere for deg på sikt, hvis dere orker å ta denne samtalen. 

Masse lykke til fremover :-)

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon