Hopp til hovedinnholdet

48 timers regelen ved oppkast og diaré.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har kastet opp på Lørdag og nå er det Mandag. Jeg gikk på skolen og lærene mine sa hva har dere gjort i? Jeg sa at jeg har kastet opp på lørdag for jeg var kvalm lærene sa OK. Når det var frukt pause så da kom lærene min å sa til meg hvorfor er du på skole vis du har kastet opp? Jeg sa jeg vet ikke. Hun sa jeg skal ringe moren din å si til du skal gå hjem. Lærene min har ringet moren min og moren min sa OK. Ettter at jeg gikk heim så da sa mamma hvorfor sa du til lærene dine at du har kastet opp? Jeg sa jeg vet ikke. Hun sa hvor lenge skal du være her? Jeg sa jeg skal være hjemme i 48 timer. Hun sa herregud er du dum? Hun var veldig sur på meg. Nå siter jeg på sove rommet min og gjør lekser, hun sa til meg at jeg må gjør lekser. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 26.02.2019 13:35
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er slik at når du har hatt oppkast eller omgangsyke, så anbefales det at du er hjemme i 48 timer fra du er symptomfri/ferdig med det, før du kan gå på skolen igjen. 
Det er en regel som gjelder for alle både i barnehage, skole og på arbeidsplasser, slik at man skal unngå at andre blir smittet.
Derfor var det riktig av læreren din å sende deg hjem, og bra at du sa i fra!

Du gjorde med andre ord ikke noe dumt. Tvert i mot gjorde du det rette!

Her er et heller moren din som oppfører seg dårlig overfor deg. Det er ikke greit å oppføre seg slik. Det er ikke så mye annet å gjøre nå enn å forholde seg til at du må holde deg hjemme. Så tenker jeg at det er lurt å ta en prat med mor om det som skjedde og si noe om hvordan du opplevde det. Jeg tror nok mor vil forstå, og innse at hun overreagerte.

Dersom moren din synes at skolen gjorde en feil, så bør hun ta det opp med din klassekontakt/ lærer.

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie