Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å begynne på fotball, men får ikke lov.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst til å slutte på en sport jeg gjør og begynne på fotball, men mamma lar meg ikke. Jeg har altid hatt lyst til å begynne på fotball men jeg har aldri gjort det, jeg begynte på turn. En av vennene mine begynte også på turn, men bade han pg jeg synes det var kjedelig så han sluttet, jeg sluttet senere og begynte på det han gjorde, nå hat det gått fire år og han har sluttet, jeg synes ikke det er gøy å fortsette, etter hvert må man bli instruktør for å fortsette men jeg vil ikke. Mamma sier det er bra å ha det på cven. Alle vennene mine går på fotball men vær gang jeg snakker om å slutte blir hun sur. Jeg har prøvd å si at jeg kan ta det opp igjen senere for å ha det på cven men hun sier nei, pappa bryr seg ikke. Hvorfor skal jeg fortsette på noe som bare hun vil? Storebroren min går også på det men han bryr seg egentlig ikke om jeg fortsetter.

Besvart 02.03.2019 12:58
 

Svar
Hei

Jeg forstår at moren din tenker det er fint å ha instruktørerfaring på CV´n, men for det første er du kun 13 år, for det andre så kan du være fotballinstruktør for småguttene og for det tredje skal fritidsaktivitet være lystbetont. 

Skolen må du gå på, leksene bør du gjøre, men fritiden skal helst bestå av ting man stort sett gleder seg til. 

Jeg ville snakket med foreldrene mine om dette. Helse med begge foreldrene til stede. 

Legger ved en artikkel med tips til hvordan du snakker med foreldre :-)

Forklar at du kan få samme instruktørerfaring som fotballspiller. Spør hva som gjør at mor ikke ønsker at du skal bytte idrett?

De andre på fotballen har spilt sammen en stund, og har kanskje et etablert lag som det er vanskelig å få plass på?

Lykke til

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie