Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bestå teoriprøven ?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har tatt teoriprøve to ganger nå uten å består. Hvorfor må man hver kan gi bankortet til de i reservasjon først? Er det sånn at de registeret det og kan se hvor mange ganger man har vært der, og kan foreldrene også se det eller få beskjed om hvor mange ganger man har vært der?? Og har du noen tips til hvordan jeg kan bestå teori??? Jeg har alltid vært 2-3 spm unna å består det, og det er kjempe irriterende og slitsomt, for jeg tenker mye på det og vil få det unnagjort. Jeg leser selvfølgelig også til det, men nå vet jeg liksom ikke hva jeg skal gjøre lenger. Men jeg vil samtidlig ikke gi opp, men det er frustrerende når alle vennene mine klarer det med en gang, og jeg er alltid den som må jobber og jobber og slite meg ut for ting. Jeg vil at det skal endres!!

Besvart 01.03.2019 11:10
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er frustrerende å ikke bestå teoriprøven. Det er mange som ikke består den første gang. Man blir stresset og det er fort gjort å lese litt feil eller overse detaljer i spørsmålene. Den beste måten å øve på er å lese boka "Veien til førerkortet " sammen med arbeidsheftet. Det er pensum. I tillegg kan det være lurt å skaffe deg en av de teoriappene og få foreldrene dine eller venner til å høre deg i spørsmålene. Du må alltid fremvise legitimasjon når du skal avlegge teoriprøve eller praktisk prøve. Dette gjøres for å sikre at riktig person avlegger prøven.  

Du kan også be om å få låne en ørepropp på neste prøve slik at du kan få høre spørsmål og svar i tillegg til at du leser selv. Det kan være en god hjelp for å sikre at du forstår hva spørsmålet og svarene går ut på.

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Teoriprøve for personbil (klasse B)

Trafikk (foto: ung.no)

Usikker på når du kan melde deg opp til teoriprøven? Og hvor mange prosent må du ha riktig for å bestå prøven? Få svar på alt du lurer på om teoriprøven for personbil (klasse B) her.

Les mer

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort