Hopp til hovedinnholdet

Hva beetyr smash or pass?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på om hva smash or pass betyr? Fordi alle i klassen min holder på og smashe hverandre heletia, men de tar bare pass på mg:(

Besvart 05.03.2019 11:24
 

Svar
Hei!

Slik jeg forstår det er "smash or pass" en lek som går ut på å stemme på eller velge ut hvilke personer man kunne tenke seg å ha sex med og hvem man ikke vil ha sex med. Dette kan man gjøre ved å se på bilder av folk eller velge mellom mennesker rundt seg. 

Jeg oppfatter det ikke som en sex-lek eller et press om å ha sex, men mer som en måte å si om man synes noen er bra nok å ha sex med eller ikke. Tenker du at det handler om press på å ha sex? Er det slik at de som blir "smashet" på føler at de må ha sex? Hvis det er slik at man føler seg presset til å ha sex i deres klasse er det viktig å si ifra til en voksen om det.

Du skriver at alle i klassen sier "smash" på hverandre hele tiden, mens de sier "pass" på deg. Slik jeg tolker det mener de at de ikke vil ha sex med deg, men de vil ha sex med andre. Jeg forstår om du blir lei deg når de sier slik, det er en måte å mobbe på. Du føler deg kanskje utenfor.

Hvis det er slik at du føler deg utenfor på grunn av dette synes jeg du skal snakke med en voksen på skolen. Du kan ta det opp med lærer. Det kunne kanskje vært fint å ta det opp felles i klassen for å få et bedre miljø. 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Det kan hjelpe å dele tankene sine med noen. Når du får satt ord på det som er vanskelig kan det kjennes lettere. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til Google-søk

En iPad med Google (foto: ung.no)

Noe du trenger svar på? Trenger du stoff til en skoleoppgave? Her får du noen tips for å gjøre et best mulig søk i Google.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap