Hopp til hovedinnholdet

Søsteren min vil ikke ha katt...

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ønsket meg katt veldig lenge. Har endelig klart å overtale foreldrene mine, men søsteren min nekter. Noen tips til hvordan jeg kan overtale henne.

Besvart 10.03.2019 13:01
 

Svar
Hei

Jeg tror det beste er om hele familien setter seg ned og snakker ut om det. Det kan jo være gode grunner til at søsteren din ikke vil ha katt, men det kan også hende hun lar seg overtale. Mitt tips er som sagt en god samtale, og under legger jeg ved noen artikler med tips til denne! :) Lykke til. 


Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie