Hopp til hovedinnholdet

Broren min så meg ha sex og stiller meg spørsmål, hva svarer jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Da jeg hadde kjæresten min på besøk så lillebroren min at jeg sugde kjæresten min. Han sier at han så det gjennom nøkkelhullet og så nesten hele akten, og nå stiller han meg masse spørsmål. Alt fra "hvorfor lekte han så mye med puppene mine?" til "hvorfor holdt du tissen hans så lenge inne i munnen din?" til "hva var det hvite som kom ut av munnen din i slutten?". Noen ganger prøver jeg å svare som det er fordi det er utrolig godt og jeg elsker han men da får jeg bare enda vanskeligere spørsmål tilbake som "hvis det er så godt kan jeg prøve og da?" Jeg vet han er 7 år og utrolig nysgjerrig på livet men noen ganger vet jeg ikke hva jeg skal svare og blir nervøs for at han skal stille spørsmål.

Besvart 17.03.2019 22:07
 

Svar
Hei jente 20!

Når en er syv år og har sett noen ha sex sammen, er det ikke rart at en blir nysgjerrig og lurer på masse. En er enda et barn og har mest sannsynlig ikke tenkt noe på sex før og vet ikke hva sex kan bety eller oppleves. For at han skal forstå hva han har sett, vil han derfor stille mange spørsmål. Grunnen til at han stiller spørsmål, kan godt være en kombinasjon av at han ikke helt har forstått det han har sett til at han kan ha likt det og blitt opphisset av å se.

Du forteller at du har svart så godt du har kunnet, men at du blir redd for flere spørsmål. Det enkleste er å svare så godt som du kan på det han spør om, men samtidig er tydelig på at det å ha sex med noen, er privat og noe som en vil ha for seg selv. Det er ikke ok å kikke. 

Ønsker du flere tips, anbefaler jeg deg å snakke med en helsesykepleier. Det enkleste for deg, er å snakke med en som jobber på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Helsesykepleiere har svært god kompetanse i hvordan snakke med barn og unge om seksualitet og kan gi deg råd om hvordan du kan gjøre det.

Lykke til!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie