Hopp til hovedinnholdet

Gutt 17 år! Kjæresten min har det ikke bra hjemme og jeg er bekymret!

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på en ting ang. noe kjæresten min gjennomgår nesten daglig. Hun er innimellom hjemme fra skolen pga personlige problemer, og får ofte kjeft for det. Dette skjedde senest for 15 minutter siden, når jeg skiver dette, selv om hun var på skolen idag. Foreldrene hennes er aggressive og rett og slett slemme muntlig. Dette går hardt inn på både henne og meg, ettersom vi er begge veldig følsomme og fordi foreldrene hennes ikke er slik til vanlig, ihvertfall ikke når jeg er der. Hun vil ikke snakke med noen andre om dette og hun vet ikke at jeg spør her. Hva i all verden kan jeg gjøre? Jeg har tipset henne at hun burde ringe til noen profesjonelle, eller bo hos en tante/onkel, osv. for å se om det hjelper, men hun nekter og "flytte ut" vekk fra søstera fordi hun er redd det samme skal skje med henne. Hun sier selv at hun har funnet måter og takle det på men det virker bare som hun sier det for å slippe unna. Jeg takker på forhånd på svar.

Besvart 18.03.2019 17:46
 

Svar
Hei gutt 17 år!

Så fint at du forsøker å hjelpe kjæresten din, når hun ikke har det bra med foreldrene sine.

Det må være både vondt og vanskelig å være vitne til at hun får kjeft fra foreldrene sine og at de virker aggressive og slemme muntlig. 

Du har anbefalt henne å ringe til noen profesjonelle, noe hun ikke vil. Da kan det ikke være lett for deg å skulle hjelpe. Det er bra du ikke gir opp.

Når hun er 17 år, vil det alltid veie tungt hva hun mener og vil, men ved å snakke med noen, vil hun kunne få hjelp til å få det bedre og til å finne gode løsninger for seg selv på alle måter. Hun vil også kunne få hjelp til å slippe å ta ansvar for sin lillesøster.

Du kan tilby henne å bli med til helsesykepleier på skolen. Hun er vant til å hjelpe ungdommer som strever med tanker og følelser og har det vanskelig i livet sitt. Hun har taushetsplikt og vil kunne være til god hjelp.

Om hun ikke vil være med, kan du likevel ta en prat med helsesykepleier på hennes vegen og drøfte din bekymring, slik at du ikke blir gående alene med bekymringene.

Jeg legger også ved et par artikler jeg anbefaler deg å lese.

Håper svaret mitt kan hjelpe deg og ønsker deg lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme