Hopp til hovedinnholdet

Faren min behandler meg ikke pent. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal bare gå rett på sak. Det var en gang min far skallet til meg på ferie i Tyrkia da jeg va 12 og snart fullte 13år. Han var full, det jeg gjore for å bli skallet til var at jeg viste fing til han. Husker ikke hvorfor, men en far bør ikke slå skalle ungen sin i hendhold din barneloven. Da han skallet meg knuste jeg tanna mi. Jeg var så redd for å si det til han dagen etterpå at jeg skylte det på at jeg skulle drikke vann fra springen å jeg tilfeldig «glømte» ut at man ikke skal drikke vann fra kranen i utlandet. Dette har jeg ikke sagt til min mor eller noen andre i familien min..han kalte også meg for en «jævla fitte» dette opplvede jeg som trist og ble veldig krenket. Til vanlilg oppfører han seg ikke skikkelig. Det jeg mener med det er at han baksnakker min mor til meg og seier at hun er helt blåst i hodet og er en kjerring han sier også at min bestemor er feit og min bestefa eg like tynn som en tannpirker. Dette har han gjort siden jeg var 10år gammel. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 16.03.2019 14:33
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Huff, så leit å høre om episoden i Tyrkia. Jeg forstår godt at du ble veldig redd, og at du ikke har turt å si det til noen. Jeg forstår at du tenker på dette ennå. En skremmende opplevelse du ikke har fått bearbeidet blir ikke borte fra hukommelsen. 

Du forteller også at din far snakker nedsettende om moren din og familien din. 

Du er 17 år, og du kan selv bestemme hvem du skal være sammen med. Du behøver ikke å være sammen med faren din om du ikke har det bra sammen med han. 

Jeg synes du skal snakke med noen voksne du stoler på om dette. Helsesykepleier på skoen din for eksempel. Helsesykepleier kan hjelpe deg å bearbeide det du har opplevd, og hun kan gi deg råd om situasjonen du er i nå :-) Det er ikke en menneskerett å få være sammen med barna sine. Man må oppføre seg og sørge for at barna er trygge og har det bra.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie