Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg så sliten og gruer meg til skolen. Hva kan hjelpe?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg et en jente på 13 år. Jeg går i 8 klasse på ungsomsskolen. Jeg har begynt å grue meg sikkelig til skolen hver dag. Jeg hvet ikke hvorfor... Før syntes jeg skolen bare var kjedelig, men nå sliter jeg med å komme meg på skolen. Jeg har mange venner så det er ikke problemet. Jeg r også veldig sliten. Det er så mye skole arbeid. Prøver, innleveringer osv. Jeg sitter hele dagen hele uken å jobbet. Jeg greier bare ikke mer. Jeg syntes også at det er en litt vanskelig periode nå med tanke på at foreldrene mine skiller seg.. Om to dager flytter mamma hjemmefra.. Jeg hvet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg er såå sliten! Har også veldig karakterpress. Mamma og pappa sier de er veldig stolte av meg og at jeg ikke må stresse så mye, men jeg takler ikke å få en dårlig karakter.

Besvart 22.03.2019 10:56
 

Svar
Hei jente 13 år! 

Jeg forstår at du ikke har det godt nå. Det kan handle om flere ting som du skriver her. Samtidig vet jeg at du kan få det bedre. 

  • Det vil være viktig at du snakker med en voksen du stoler på. Fordi du kjenner deg sliten, har press på skolen og at foreldrene dine flytter fra hverandre. Alt dette henger sammen. Foreldrene dine bør også vite hva du føler. 
  • Du kan gjerne snakke med helsesykepleier på skolen. Der kan du forteller hva du kjenner på og sammen kan dere finne gode løsninger og du kan få støtte. 
  • Samtidig er det veldig ok at læreren din vet at du er sliten, opplever at det er mye skolearbeid og at du er redd for å få dårlige karakterer. Læreren din bør vite dette. Da kan dere sammen finne gode løsninger i de periodene du kjenner deg veldig lei og sliten. Læreren din burde også vite at foreldrene dine skilles. Det er en stor endring i livet ditt som andre bør vite om. 
  • Kan du finne på noe som gjør deg glad? Hva liker du å holde på med? Kanskje har du en interesse som får deg til å tenke på gode ting akkurat nå? Er det noe du kan finne på med vennen dine? 
  • Det er godt å få noen "pusterom" innimellom. Det kan også hjelpe å reise bort litt, kanskje til et sted du aldri har vært? 
  • Snakk med vennene dine. Fortell hvordan du har det. Kanskje kan de støtte deg og plutselig er det noen som kjenner på det samme som deg. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse