Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli tynn før konfirmasjonen min?

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg skal komfirmere meg i Mai og ønsker å bli litt tynn så jeg ser bra ut til den dagen. kostholdet mitt må endres og det vet jeg men hva ellers kan jeg gjør?

Besvart 24.03.2019 18:08
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du ønsker å føle at du ser bra ut på konfirmasjonsdagen! Men du behøver ikke slanke deg for å føle deg fin eller være fin! Hvor fin man føler seg har faktisk mye mer å gjøre med tankene våre enn vekten vår. 

Og med mindre du er overvektig, anbefales det ikke å slanke seg i ungdomsårene. I den alderen du er nå forandrer kroppen seg veldig mye. Som en del av puberteten får jenter som regel mer fett på kroppen, og særlig på lår, rumpe og mage. Det er veldig individuelt når og hvordan denne utviklingen skjer. 

Det er selvfølgelig flott at du vil leve sunnere. Og å ha et normalt sunt kosthold og å være i fysisk aktivitet er bra for helsen. Du skriver ikke noe om hvor mye aktivitet du er i nå, så det blir vanskelig for meg å gi noen tydelige anbefalinger her. Men jeg legger ved noen artikler med generelle råd om en sunn livsstil, trening og kosthold. 

Snakk gjerne med foreldrene dine om at du vil spise sunnere, så kan dere sammen lage sunn og god mat.

Hvis du er overvektig og av den grunn bør jobbe med vekten, er dette noe du bør få hjelp til av helsepersonell. Helsesykepleieren på skolen kan være en god medhjelper her. Du kan gjerne også snakke med helsesykepleieren om tankene du har rundt kroppen din. 

Jeg håper du får en kjempefin konformasjonsdag!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Fysisk aktivitet i hverdagen - viktig og sunt

Studenter går opp trapp (Colourbox.com)

Helst bør du være aktiv minst en time hver dag. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon