Hopp til hovedinnholdet

huseier nekter å betale for nettleie og strøm etter at jeg har flyttet ut

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en student som har bodd i kollektiv sammen med to andre venner. Vi flytter ut 28. februar, da leiekontrakten var avsluttet. Strøm var ikke inkludert i leien. Jeg prøvde da å avslutte strømabonnementet mitt, men fikk svar om at huseier må opprette nytt strømabonnement for at dette skulle skje. Da jeg tok kontakt med huseier så nektet han å opprette ny strømavtale før det kommer nye leietakere. Dette kan fort ta mange måneder. Dermed sitter jeg nå med ansvar for å betale nettleie og strøm for en leilighet jeg ikke leier, ikke har tilgang til, og hvor jeg ikke har kontroll på utgiftene. Da jeg ringte nettselskapet for å spørre hvordan jeg løste dette, fikk jeg beskjed om at det andre alternativet var å fysisk få en montør til å koble fra strømmen i leiligheten. Dette koster 1250 kr og tilfaller meg som utleier. Vi (kollektivet) vurderer å kutte strømmen, men synes det er veldig spesielt at kyniske utleiere skal ha loven i ryggen i et slikt scenario? Er det slik det er?

Besvart 01.04.2019 15:24
 

Svar
Hei

Det kan ikke være slik at du skal betale for nettleie etter at dere har flyttet fra leiligheten, det kan umulig følge av leieavtalen. Men les over leieavtalen dere inngikk igjen og dobbeltsjekk at det ikke står noe om dette der. 

Ut fra det du skriver forstår jeg deg slik at du/dere tegnet eget abonnement hos et strømselskap da dere flyttet inn i leiligheten, og at det er det du nå blir nektet av strømselskapet å si opp. (Hvis det er tilfelle har i utgangspunktet utleier ikke noe med avtalen mellom dere og strømselskapet å gjøre.) I så fall ville jeg ha tatt kontakt med strømselskapet på nytt og bedt om å få oversendt vilkårene der det står at du ikke har rett til å si opp før ny strømkunde er på plass, og at du må betale for å få koblet av strømmen. Jeg syns det høres veldig rart ut at strømleverandøren skal kunne nekte dere å si opp før ny kunde har flyttet inn i leiligheten. Men det kan være at de har vilkår om at man må betale for å få koblet fra strømmen.

Hvis det står i vilkårene at du må betale for å få koblet av strømmen ville jeg tatt kontakt med utleier igjen og gitt beskjed om at dere kommer til å gjøre det. Det er ikke sikkert utleier vil la leiligheten stå uten strøm, og da kan dere forhåpentligvis få løst denne saken ved å gi beskjed om at dere kobler fra strømmen hvis han ikke oppretter nytt abonnement selv.  

Du kan også ta kontakt med Forbrukerrådet eller Juss-Buss og høre om de kan gi deg råd i denne saken.  

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten din

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Depositum eller leiegaranti?

Jente på flyttefot (colourbox.com)

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra