Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier kreve erstatning syv måneder etter at jeg flyttet ut?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg flyttet ut av en leilighet for 7 mnd siden. Jeg Fikk ikke kontakt med huseier når jeg skulle flytte ut og ikke hørt noe fra han på 7 mnd, prøvde å sende han flere meldinger om at jeg har flyttet ut og hvor han ville ha nøklene. Endte med at jeg måtte legge igjen nøkler i postkassen fordi jeg ikke fikk noe kontakt med han. Plutselig nå har jeg fått en melding fra han der han krever 4500kr for å erstatte en sofa som stod i leiligheten. Kan han kreve ertstatning 7 mnd etter jeg har flytter ut og kontrakten gikk ut?

Besvart 02.04.2019 09:25
 

Svar
Hei

I husleieloven § 10-3 andre avsnitt står det at utleier kan kreve dekket nødvendige kostnader til utbedring, hvis husrommet er i dårligere stand enn det som er fastsatt eller avtalt ved tilbakelevering. Men kravet må fremsettes innen rimelig tid etter at utleier burde ha oppdaget mangelen. Det er et unntak fra dette, og det er der leietakeren har opptrådt grovt uaktsomt eller i strid med redelighet og god tro. 

Du skriver ingenting om hva som har skjedd med sofaen. Er det en skade på den, eller tok du den med deg da du flyttet? Jeg regner med at det er snakk om en skade på sofaen, men jeg nevner dette fordi det blir et annet svar hvis du har tatt den med deg.

Hvis det er en skade på sofaen det er snakk om kan du sende svar tilbake til utleier at det er for sent å komme med et erstatningskrav syv måneder etter at du flyttet ut, og avvise kravet. 

Men hvis du har tatt med deg en sofa som ikke var din da du flyttet kan du ikke avvise kravet ved å si at utleier har reklamert for sent. Hvis det er dette som har skjedd må du nok erstatte sofaen.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten din

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Dine rettigheter som leietaker

Gutt sitter i sofaen og spiller gitar (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Boligblokk. (www.colourbox.com)

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra