Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan bestemme hvor mange timer jeg trenger før oppkjøring klasse B ?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Besto teorien for bil idag med 1 feil. Et på trinn 3 og har tatt trinnvurdering på trinn 2. Kan jeg bare bestille de obligatoriske timene som er igjen eller bestemmer trafikklæreren hvor mange timer jeg trenger før trinnvurdering på trinn 3 og sikkerhetskurs på bane. Han kan vel bare anbefale at jeg tar flere timer men ikke bestemme. Hvem har siste ordet

Besvart 28.03.2019 10:41
 

Svar
Hei

Du har et samarbeid med skolen din. Det betyr at du selv og skolen i fellesskap avgjør når du er klar for å ta neste trinn og da tilslutt en oppkjøring. Husk at du ved å gå for fort frem risikerer å ikke bestå den praktiske prøven for førerkort. Det vil koste deg ca 4000 for hvert forsøk du må ha, det blir fort både kostbart og føles veldig frustrerende for deg hvis du må ha flere forsøk. Hvis du mener at skolen ikke slipper deg videre selv om du er god nok for det kan du gå til en annen skole og fortsette der.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Alt du bør vite om praktisk førerprøve (oppkjøring)

I bilen på førerprøven (colourbox.com)

Gruer du deg til oppkjøringa? Husk at all oppkjøring til førerkort gjennomføres etter noen generelle regler, uansett hva slags kjøretøy du kjører opp til. Les mer og gjør deg klar!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort