Hopp til hovedinnholdet

Gjør veldig mye hjemme, men både mor og far er voldelige

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har full respekt for familie og foreldre. Jeg gjør mye husarb hjemme hver dag. Lager middag, vasker, rydder, vasker klær, handler, bretter og stryker klær, skifter sengetøy på alle senger osv osv. Likevel har mamma intet filter når hun snakker til meg. Hun kaster meg rundt som en leke, snakker veldig stygt til meg, skjeller meg ut, har ikke respekt for meg. I tillegg til det så forstår hun ikke ordet nei, og jeg må ofte være med på/gjøre ting jeg seriøst ikke har lyst til. I tillegg så 'sprer hun rykter' om meg til pappa, sier at jeg driver med dop osv når jeg aldri har gjort det. Pappa kan være veldig voldelig så dette er skummelt. Jeg føler foreldrene mine hater meg. Har prøvd å snakke med dem om det, dette går IKKE. Barnevern og politi har vært innblandet(over flere år) dette har gjort det verre for meg. Med tanke på alt jeg gjør daglig, har jeg ikke tid til skolearbeid og stryker i alle realfag og noen fellesfag, 6 fag totalt jeg STRYKER i. Jeg kommer nok ikke inn på vg3.

Besvart 28.03.2019 17:08
 

Svar
Hei jente 17 år

Så leit å høre om din situasjon. Uansett hvor mye du gjør hjemme eller ikke så er det strengt forbudt å bruke vold mot barn(og voksne). Slik jeg forstår deg bruker både mamma og pappa vold mot deg i hver sine hjem. Du sier at det har blitt verre med at barnevern og politi er inne, men vet de om at du utsettes for vold? Du fortjener ikke å være i en slik situasjon som dette, og du fortjener å få hjelp. Det er de voksne som skal ta ansvar hjemme og vite best, men her høres det ut som at rollene er snudd, men så må du lide for det uansett. Selv om det nok ikke er det du vil høre er det nok barnevernet som best kan hjelpe deg. Men det er vanskelig for dem å hjelpe deg om de ikke vet alt som skjer. Og siden du nærmer deg 18 år så kan barnevernet også hjelpe med etterhvern opp til 23 årsalderen, det vil si at hvis du har sak hos dem når du fyller 18 år kan kanskje de være behjelpelige med at du kan flytte ut på egenhånd og følge deg opp. Nå svarer jeg ganske generelt siden jeg ikke vet noe mer enn det du har skrevet over, men i tilfelle du ikke visste om dette synes jeg det er viktig at du kjenner til det.

Uansett er du velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie