Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte til pappa permanent. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16år som vil flytte til pappa permanent. Akkurat nå bor jeg mest hos mamma og det har jeg gjort i flere år, men jeg hater det her og jeg hater mamma. Hun har ikke jobb, hun gidder ikke å skaffe seg en heller og får det heller ikke til pga hun droppet ut av videregående. Hun gjør meg flau og jeg skammer meg over henne. Hun har kun penger til mat. Dersom pappa ikke hadde vært her tviler jeg på at jeg hadde hatt klær. Mamma tjener ikke nok til å kunne ta vare på meg, og jeg har det ikke bra her. Hun er sur, deprimert og gretten hele tiden. Dette påvirker meg, det er ikke gøyt å våkne opp til sure folk, dette påvirker hele dagen min! Jeg sliter også med å få gjort lekser og andre ting.Jeg sitter kun på rommet hos mamma, og tar aldri med meg folk hjem for jeg hater alt her hjemme inkludert mamma. Hos pappa derimot der er alt fantastisk!!!! Hva skal jeg gjøre? Jeg vil bo hos han!

Besvart 10.04.2019 11:34
 

Svar
Hei!

Du skriver at du ønsker å flytte til pappaen din. Du har bodd mest hos mamma en stund, men opplever at det ikke er greit å være der nå.

Du er 16 år, og bestemmer faktisk selv hvem av foreldrene dine du vil bo hos. Likevel må dette skje i et samarbeid med dem. Mitt forslag er at du starter med å si til pappa at du gjerne vil flytte til ham, og finner ut hva han tenker om saken. Så kan han kanskje hjelpe deg å snakke med mamma? Hvis det er vanskelig for foreldrene dine å snakke sammen og bli enige, så kan de be om hjelp på nærmeste familievernkontor.

Hvis det er vanskelig for deg å få foreldrene dine til å snakke sammen, så kan du også selv be om time på familievernkontoret for å få råd og hjelp. Du kan også diskutere saken med helsesykepleier på skolen, og be om støtte og råd der.

Mange barn og ungdommer synes det er vanskelig å være ærlige og direkte når det kommer til å snakke om hvor man vil bo. Det er lett å forstå at man tar hensyn til foreldrenes følelser, og ikke vil at noen skal bli lei seg. Kanskje er det sånn for deg også? Likevel har du lov til å tenke på deg selv og hva du opplever er det beste i ditt liv nå. Du har ikke valgt å ha to hjem. Dine foreldre har ansvar for å høre på deg og legge til rette for at du får det best mulig.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie