Hopp til hovedinnholdet

Ikke et bra forhold med mamma, vurderer å kontakte barnevernet

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og mamma har ikke et så bra forhold sammen, jeg vil heller ikke bo hos pappa, og er også ganske sikker på at det ikke er fosterforeldre nært nok til at jeg kan gå på samme skole eller henge mye med vennene mine. Jeg orker ikke mamma mer og jeg vurderer veldig barneværnet. Børr jeg gjøre det eller er det dumt?

Besvart 13.04.2019 10:37
 

Svar
Hei jente 14 år

Du sier at du og mammaen din ikke har et bra forhold sammen, men at du heller ikke vil bo hos pappa. Så spør du om du bør kontakte barnevernet. Jeg tenker at om dere ikke har et godt forhold sammen så er det noe som det kan jobbes med. For å få hjelp fra barneverntjenesten innebærer det at du ikke får god nok omsorg hjemme på et eller annet vis. Nå vet jeg ikke noe om hvorfor dere ikke har det bra sammen, men du kan uansett kontakte barneverntjenesten der du bor for å snakke med de. Om du vil så kan du snakke med de anonymt på telefon eller på kontoret deres for å fortelle om situasjonen din. Da kan de gi deg råd på om hva du bør gjøre videre. Om de ikke kan hjelpe deg kan de kanskje sette deg i kontakt med noen som kan det.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie