Hopp til hovedinnholdet

Bor hos mamma, men har fått mange plikter og føler at hun er forandret.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bor hos moren min. Faren og moren min skiltes når jeg var tre år, men de er fortsatt venner. Jeg har bodd hos mamma helt til nå men jeg har sett faren min annenhver helg og i feriene. Mamma har forandret seg etter at jeg fikk lillesøsteren min som nå er to år. Mamma har begynt å gi meg masse plikter, til og med unødvendige. Om jeg nekter, er sliten eller har vondt så ber hun meg fortsatt og tvinger meg! Hun skriker ofte til meg og nærmest mobber meg. Dette er ikke alltid! Noen ganger er hun kjempe snill også.. Jeg har lyst til å flytte til pappa, men da blir jeg bekymret og får hjemmelengsel! Hva skal jeg gjøre? Det er nesten som om hun er bipolar!

Besvart 09.04.2019 21:10
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss om dette. Det er nok mange som føler at de får mer ansvar når de har blitt tenåringer, og foreldrene forventer at man bidrar mer hjemme. Du opplever at mamma har forandret seg etter lillesøsteren din ble født, og det har hun nok også. Hun har fått mer ansvar, og forventer nok også at du hjelper litt til. Når man har små barn blir man ofte både sliten, irritabel og får for lite søvn. Da er det ikke alltid man er så flink til å lytte til hva tenåringen har behov for eller har tid til å være sammen på en god måte.

Det er likevel ikke greit at du føler at hun mobber deg, sier stygge ting eller er ofte sint på deg. Jeg tenker det beste kunne være om du skrev et brev til henne for å fortelle henne hvordan du har det. Hvis du synes det er vanskelig kan du skrive ned noe, og så ta kontakt med helsesykepleier på skolen. Der kan du få råd om hvordan du kan snakke med mamma om dette. Kanskje kan dere snakke med henne sammen?

Det kan selvsagt også være en ide om dere diskuterte at du var like mye hos pappa som hos mamma, hvis ikke det innebærer å bytte skole/miljø.

Håper du får god hjelp hos helseykepleier, ellers kan du snakke med lærer eller en annen voksen du stoler på!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme