Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke tanken på konfirmasjonskurs i kirken. Det blir helt feil..

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil konfirmeres borgerlig fordi kristelig er ikke aktuelt for meg. Jeg er anti kristen. Jeg var nylig i begravelse i kirken og følte meg veldig ukomfortabel når det ble snakket om gud og bibelen og sånn. Jeg tror absolutt ikke på noe som helst i kristendommen. Problemet mitt er at jeg er døpt så jeg blir tvunget av foreldrene mine til å ha kristelig konfirmasjon. Pappa har meldt meg på kristelig konfirmasjon uten å si ifra. Fant det ut når vi fikk brev i posten. Borgerlig konfirmasjon er helt uaktuelt for mamma og pappa. Jeg har forklart hvorfor jeg vil konfirmeres borgerlig men de nekter å snakke om det fordi det er ikke en diskusjon engang. De sier at det er en tradisjon, men ikke alle i familien er konfirmert kristelig engang. Foreldrene mine vet veldig godt at jeg ikke tror på kristendommen. Jeg må enten ha kristelig eller så får jeg ikke lov å konfirmeres. Jeg klarer ikke tanken på konfirmasjonskurs i kirken. Det blir helt feil for meg. Jeg blir kvalm bare av tanken.

Besvart 02.05.2019 08:50
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så flott at du har tatt et tydelig standpunkt på hva du tror! Jeg synes også at det er flott at du har snakket med foreldrene dine om dette! Bare synd de ikke forstår deg, og nekter deg borgerlig konfirmasjon. 

Jeg tenker at de nekter fordi de ikke vet nok om borgerlig konfirmasjon. Jeg synes du skal snakke med de på nytt, og vise de informasjon om denne type konfirmasjon. Her er en fin film du kan vise.

Om de fremdeles ikke endrer mening, må du velge om du faktisk avlyser konfirmasjonen, eller om du går gjennom den kristelig slik foreldrene dine ønsker :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Konfirmasjon - hva passer for deg?

Jente poserer i en allé for konfirmasjonsbilde (colourbox.com)

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon skal du i så fall ha?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon