Hopp til hovedinnholdet

Krangler mye med fosterforeldre, hvordan kan jeg få dem til å forstå?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg krangelen mye med fosterforeldrene mine. Denne gangen tok de og hang opp en lapp over do hvor det sto «Tørk av bæsjen på dosetet, ekkelt!» man så såvidt det spm var på dosetet. Jeg hadde en ny venn på besøk som hadde gått inn på do før meg og sikkert sett det. Når jeg sa det til de at de ikke kan holde på sånn fordi jeg blir flau sier de bare at det er en lærepenge. Hva skal jeg gjøre for at de skal forstå?

Besvart 05.05.2019 21:49
 

Svar
Hei

Det du forteller her høres ikke greit ut. Jeg vet jo ikke om de har snakket med deg om dette før, men det å snakke med hverandre er den eneste måten jeg kan tenke meg at man kan få et bedre forhold. Når du bor i fosterhjem, så har du kanskje en del oppfølging av blant annet barnevernet. Da har man som regel møter med hjelpere fra skolen og barnevern.

Jeg vil anbefale deg å skrive ned de opplevelsene du har, og de hendelsene som skjer hjemme. Du kan be om en egen samtale med barnevernet eller for eksempel helsesykepleier. Her kan du ta opp de tingene du opplever som ikke er greit. 
Helsesykepleier og barnevernet har taushetsplikt og kan ikke ta opp dette med dine fosterforeldre hvis du ikke ønsker det. Det er som regel flere sider av konflikter, men det viktigste er at du føler deg trygg og verdsatt i ditt fosterhjem.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvem er fosterforeldre, og hva kan jeg forvente av dem?

Foreldrepar (colourbox.com)

Fosterforeldre er helt vanlige folk som har lyst og overskudd til å ta inn et ekstra barn i familien sin. Akkurat som andre foreldre, er fosterforeldre forskjellige og har ulike egenskaper og måter å være på. De har ulike interesser og er flinke til forskjellige ting. Dette får du gjerne høre mer om før det blir bestemt hvem som skal bli din fosterfamilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie