Hopp til hovedinnholdet

Alt er bare dritt og jeg føler at alt kommer til å gå til helvete...

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ikke møtt broren min på snart 5år vi var kjempe nære når han var hjemme og han var favoritt broren min. En dag når jeg og mamma skulle dra innom han ville han ikke åpne døra, etter det har jeg ikke pratet noe med han. Den andre broren min er bare hjemme når han har blitt blakk etter å ha brukt opp alle pengene sine på alkohol. Mamma og pappa krangler hele tiden, har aldri sett de to ha en normal samtale eller smile til hverdager i det hele tatt, de er bare sammen pga meg. Men de skjønner ikke at det påvirker meg på en negativ måte. Jeg bare savner broren min så mye. Jeg prøver å ringe han og sende meldinger men jeg har aldri fått svar fra han. Det er bare negativitet i dette huset og jeg har fått nok. Det er så vansklig å si det til noen for ingen skjønner hvordan jeg har det. Folk sier at hvis man har problem hjemme så skal du si det til en voksen du stoler på men jeg stoler ikke på noen. Alt er bare dritt og jeg føler at alt kommer til å gå til helvete.

Besvart 10.05.2019 08:48
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Huff, dette var ikke hyggelig lesning. Jeg forstår at du savner broren din veldig, og at det ikke er noe hyggelig oppvekstmiljø hjemme hos deg. Sånn skal du ikke ha det.

Det er riktig at vi pleier å anbefale at man tar kontakt med en voksen man stoler på når man har det vanskelig. Da er det ikke så lett om du føler at du ikke stoler på noen...

Jeg synes du skal ta deg en tur innom helsesykepleier på skolen din. Du behøver ikke å fortelle dette første gang du går dit. Du kan finne på noe annet for å sjekke ut om hun er til å stole på. Helsesykepleier kan være en trygg person å snakke med. 

Ellers kan du ringe alarmtelefonen 116111. Der kan du være anonym og få snakke med en person som forstår deg, og som kan gi deg råd om hvordan du kan får det bedre :-)

Legger ved flere artikler der du kan lese om aktuelle tjenester som kan hjelpe deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie