Hopp til hovedinnholdet

Finnes det noen hyggelig måte å fortelle venninnen at jeg ikke vil snakke?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, i desember 2018 skulle jeg og bestevenninna mi leie en leilighet sammen men en uke før vi skulle flytte inn sier hun til meg at hun ikke vil bo med meg og vil heller bo med typen sin som hun hadde vært sammen med i kort tid.. Etter det snakket vi ikke sammen på flere mnd det var først i april 2019 hun tok kontakt igjen. Men nå kjenner jeg at hver gang hun ringer vil jeg ikke svare.. Finnes det noen hyggelig måte og fortelle at jeg ikke vil snakke med henne igjen? Mvh jente på 20år :)

Besvart 13.05.2019 09:11
 

Svar
Hei jente 20 år!

Ja, det finnes flere måter å fortelle henne at du ikke ønsker å snakke. 

 

  • Når hun ringer kan du være helt ærlig å si at det er vanskelig å snakke med henne og at akkurat nå er det best for deg at dere ikke snakker sammen. 

Da forteller du henne hva du opplever og det er ikke feil og ofte enklere å fortelle og ikke minst forstår for den andre. 

  • Eller du kan si at det ikke passer og at du vil ringe opp en gang det passer seg. Da tar du kontroll over situasjonen og kan selv bestemme når eller om du vil ringe seinere. 

Det kan være fint om du tenker igjennom hvorfor du ikke ønsker å snakke med henne. Er det sånn at du ikke ønsker å ha kontakt i det hele tatt? Vet du hvorfor hun har tatt kontakt med deg nå? Kanskje er det noe hun vil fortelle deg?

Opplever du det som skjedde som vanskelig? Da kan det også være fint å fortelle henne dette slik at hun forstår hvorfor du ikke ønsker å ha kontakt.

Håper noe av dette kan være til nytte. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap