Hopp til hovedinnholdet

seksuelle overgrep

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 14 år gammel jente. Jeg har for en del år siden hatt sexualundervisning på skolen og kjønner mye av hvordan barn blir lagd osv. Jeg kan også begrepet "voldta". Jeg har dermed opplevd en liknende situasjon, men vil ikke kalle det voldta. Min pappa har ofte begynt å ta på min lillebror sin tiss, som bare er 6 år. Jeg overhørte at de bare skulle leke, men så tokk han på tissen hans. Min lillebror sier nei. Pappa fortsetter Han rører tissen hans og skiler han under armene så det skal høres ut som om de har det gøy sammen. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 09.05.2019 19:34
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for mailen.

Så modig du er som skriver om dette for å få hjelp. Vi skjønner at dette sikkert er vanskelig for deg. Pappa er voksen og vet at dette er ulovlig, men allikevel gjør han det. Vi vil råde deg til å snakke med en voksen, slik at  det din pappa gjør mot lillebror ikke skjer igjen.  Noen gode voksne å prate med, kan være helsesøster på skolen, en lærer, tante/onkel eller en annen voksen du stoler på. 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, hjemmeside www.116111.no eller/og ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på tlf 800 57 000, hjemmeside www.incest80057000.no. Dette er telefoner du kan være helt anonym om du ønsker det.

Lykke til videre.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie