Hopp til hovedinnholdet

Har jeg lov til å kutte kontakt med mamma og slutte og dra dit, og i tillfelle når kan jeg gjøre det?

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei, jeg er en jente på 13 (snart 14) som har problemer med moren min. så jeg har nå flytta til pappa, men jeg lurte på en ting. har jeg lov til å kutte kontakt med mamma og slutte og dra dit, og i tillfelle når kan jeg gjøre det? jeg orker virkelig ikke være der mer, selv om det bare er i helgene, og de er LANGE... bare venter på at helga skal bli over, for da skal jeg til pappa igjen! pliss, hjelp meg!! håper virkelig dere kan svare!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Dette er veldig bra spørsmål, men et veldig vanskelig et å svare på. Barneloven sier at du har rett til samvær med begge dine foreldre. Loven sier også at foreldre har det økonomiske og juridiske ansvaret for sine barn til de er 18. Fra barn har fylt 7 har de krav på å bli hørt i spørsmål om hvor de skal bo. Fra barn er fylt 12 skal deres mening legges særlig vekt på. Det vil på måte si at det er dine foreldre som bestemmer om du skal til moren din eller ikke men, det er ikke mulig å bære deg på samvær.

Det kan være en tanke å prøve å være hos mamma mindre en periode eller å være der kortere når du skal dit. Dette bør du snakke med pappa og aller helst begge foreldrene dine. De kan få hjelp til å finne ut av det som kan være vanskelig på familievernkontoret der dere bor. Der kan du også kreve å bli hørt.

Håper at dette er til nytte for deg!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om det å være homofil?

Hva betyr det å være heterofil?