Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bo mer hos mamma

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har bodd fast annenhver uke hos mine foreldre siden jeg var 6 år. Dette har gått veldig bra. Mamma og pappa har hele tiden vært venner og snakker sammen når det er noe. Det siste året har jeg følt at jeg trives best hos mamma, og vil helst bo hos henne hver uke, og hos pappa annenhver helg. Mamma jobber, men er hjemme hver dag etter jobb. Pappa jobber mye, og der er jeg mer alene. Mamma sier det er greit at jeg bør der, men pappa sier ting som at jeg "Bare" flytter fra han. Jeg må vel kunne bestemme dette selv? Jeg vil IKKE bo hos pappa i ukedagene.

Besvart 16.05.2019 14:51
 

Svar
Hei


1000 takk for at du skriver inn til oss i ung.no med spørsmål om ting som er viktig for deg.


Det er foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo og hvor mye du skal være hos hver av dem. Likevel har du rett til å si din mening om disse tingene. Loven bestemmer at når du er fylt 12 år, skal det legges stor vekt på hva du mener (§ 31). Da skal du få kunne si din mening om hvem av foreldrene du skal bo mest hos.

Det er ikke uvanlig at ungdommer på din alder ønsker å bo mer hos den ene av forelderen etterhvert. Derfor er det viktig at foreldrene dine tar deg på alvor når du er så modig å si ifra om dette. 

I din situasjon kan det være fornuftig at dere alle får snakket sammen på en god måte. Det kan et familievernkontor hjelpe dere med. De er vant til slike ting. Du kan be mor eller far bestille en time på familievernkontoret. Der kan dere snakke med en terapeut. Hen vil hjelpe dere med å finne en god løsning når det gjelder hvor du skal bo mest. Mange ganger skal det ikke så mye til for å løse problemene. Familievernkontorene er forresten et gratis tilbud. Her finner du ditt nærmeste familievernkontor

Jeg legger ved linker til noen artikler som kan være interessante for deg.

 

Ønsker deg riktig lykke til!!!

 

Med vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie