Hopp til hovedinnholdet

Har veldig lyst på hund, men moren er redd for det. Hva kan vi gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 13 år gammel, og har veldig lyst på hund. Jeg har hatt lyst på det så lenge jeg kan huske. I min familie er vi 4. En mamma, en pappa, en storesøster og meg. Pappa, søsteren min og jeg har lyst på hund. Det er bare ett problem. Mamma vil ikke ha hund. Hun sier hun ble bitt når hun var liten og er litt redd for hunder, men når vi er med andre hunder er hun ikke så redd og det hadde gått helt fint, hvis hun bare hadde tort å gi oss en hund. Vi sliter ikke økonomisk. Vi har mest lyst på en yorksherrie terrier (de er små). Jeg tror ikke hun hadde blitt redd for de. Jeg har prøvd å snakke med henne før, men hun blir bare irritert. Jeg er helt klar til å ta ansvar for en hund, og jeg føler jeg virkelig trenger dette (altså en hund). Jeg vet at der er levende vesner og jeg kan ta ansvar for en hund. Jeg tenkte å snakke med hun til helgen. Noen tips? Hvordan overtaler jeg henne? Tror dere det lar seg gjennomføre?

Besvart 24.05.2019 10:44
 

Svar
Hei,

 

Du sier at du, søsteren din og faren din har lyst på hund, men moren din er redd for hund på grunn av noe som skjedde når hun var liten. Jeg forstår veldig godt at du har lyst på det, men jeg forstår også moren din som er redd. Når man skal ta seg av et levende vesen som en hund, så er det viktig at alle i familien er med på det og føler seg komfortabel med det. Selv om den hunden du nevner er veldig liten så kan det hende at moren din ble så redd når hun var liten at hun også synes de er litt skumle.

Det å slutte og være redd for noe er ikke så enkelt, men det er mulig å få til å slutte å være redd, kanskje dere kan snakke med henne om dere kan hjelpe henne til ikke å være redd? Ved å f.eks. ha noen regler for hvordan dere skal ha det, hvor hunden skal være, hvem som har hovedansvar for den og så videre.

En annen ting dere kan snakke om er jo om å ha en hund som dere kan låne litt av og til? Det kan jo hende at det å begynne med å ha en hund en eller to dager av gangen gjør at moren din kan bli litt vant til hunder. Da er det veldig viktig da at dere tar det ansvar dere må ta for at moren deres skal føle at det går greit. Hvis det går an så finnes det tjenester hvor dere kan registrere dere som hundepassere, f.eks. DogBuddy og PawShake.

Hvis du snakker med henne om hva dere kan gjøre for at hun skal være mindre redd og føle seg komfortabel først, så kan dere snakke om å eventuelt få dere hund når det har gått en stund? Hvis man er litt uenig om noe så er det veldig fort at man glemmer å snakke om hvorfor det er sånn og heller krangler om hva. Så jeg ville snakket med moren din om hvorfor hun føler som hun gjør og hjelpe henne til å føle seg bedre, så kanskje hun også ser at du er klar for å få en hund etterhvert.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie