Hopp til hovedinnholdet

Hvor vanlig er det at en ligner veldig på mor, men lite på far?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Hva er sjansen for at man er utrolig lik sin mor utseendemessig? Alle som ser oss sammen, sier vi ligner, jeg ser det selv og. I tillegg var hun nesten klisslik meg da hun var på min alder. Hun var ei veldig søt jente og er det ennå, så tar det på en positiv måte haha. Men jeg ligner ikke mye på faren min. Har fått VELDIG mye trekk fra mor, lite fra far virker det som. Hvor vanlig er dette? I tillegg har jeg og mamma samme humor og snakker ofte i kor helt uten videre. Kan man arve slikt?(humor osv)

Besvart 31.05.2019 10:16
 

Svar
Hei jente 18 år.
 
Det er millioner av kombinasjoner når det gjelder gener og arv. Genene ligger i oss fra alle generasjoner tilbake og selv om søsken har samme mor og far kan de både se og være veldig forskjellige. Samtidig vil de fleste ha trekk som en kan kjenne i gjen hos tidligere generasjoner.
 
At du tilfeldigvis er veldig lik din mor, er nok et utslag av tilfeldigheter. Mange er veldig lik en eller begge foreldrene sin, mens andre igjen ikke har så mye av dette.
 
Hvor vanlig det er at en er veldig lik en av sine foreldre, kan jeg dessverre ikke si deg med sikkerhet. Men jeg synes det er hyggelig at du synes det er positivt og at du og mamma har samme humor og har det hyggelig sammen. 
 
Humor og væremåte er nok både et utslag av arv og miljø. En læres preges mye av den familien en vokser opp i og dette er selvfølgelig med på å forme en som person. Om du synes dette er et spennende felt og ønsker å lære mer, anbefaler jeg deg denne nettsiden.
 
Jeg håper dette var svar på ditt spørsmål og ønsker deg lykke til.
 Mvh. helsesykepleier, Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til Google-søk

En iPad med Google (foto: ung.no)

Noe du trenger svar på? Trenger du stoff til en skoleoppgave? Her får du noen tips for å gjøre et best mulig søk i Google.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie