Hopp til hovedinnholdet

Jeg er jente og vil ikke svømme sammen med menn. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg vil gjærne begynne på en fritidsaktivitet, men jeg er ukomfortabel rundt menn. Jeg vil begynne på svømming, men i Trondheim er det ingen svømmehall for bare kvinner. Jeg synes det er rart, Pirbadet har jo råd til en ny avdeling. Jeg melde fra til kommunen om dette og spørre de om å få arrangert dette. Hvordan kan jeg gjøre det? Om ikke, kan dere hjelpe til? Mvh. en som håper for flere mulighter til begge kjønn :)

Besvart 04.06.2019 18:01
 

Svar
Hei

Så fint at du vil begynne med en fritidsaktivitet, og at du har lyst å begynne på svømming. Svømming er både en nyttig og sosial aktivitet, så det er en fin ting å bruke fritiden på. 

Det at du opplever å være ukomfortabel rundt menn er forståelig, men også litt vanskelig i det samfunnet vi lever i. Det er ikke mange fritidsaktiviteter som skiller mellom kjønn lenger. Det er veldig bra for likestilling, men vanskelig for deg som føler deg ukomfortabel. Jeg tror ikke du er alene om det, og tenker det er flere enn deg i Trondheim som etterlyser svømming for kvinner. 

Jeg ville ha tatt kontakt direkte med Pirbadet. Det kan godt hende at de reserverer bassenget for kvinner på bestemte tidspunkt. Ellers tenker jeg at det kan være lurt om du kjenner flere kvinner som ønsker å svømme uten at det er menn tilstede. Om dere er flere, kan dere vise Pirbadet at det er et marked for dette. Det kan også hende at du får tips fra kommunen om andre bad som har svømmekurs for kvinner, så det var bra at du tok kontakt med dem.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering