Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år! Jeg har det vanskelig og trenger å komme bort noen dager

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. I det siste har det vert litt vanskelig for meg og jeg føler jeg trenger å komme meg vekk litt. Jeg har lyst til å reise vekk i fra byen jeg bor i i noen dager, men moren min vil ikke at jeg ska gjøre det. Så jeg vurderer å legge igjen en lapp som sier at alt går bra og at jeg kommer tilbake om noen dager forså å dra. Jeg bare lurer på om hun kan melde meg som savnet til politiet hvis jeg gjør det. På forhånd Takk for svar :)

Besvart 29.05.2019 15:44
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du har det litt vanskelig og at du føler at du trenger å komme deg bort noen dager.

Det er ingen lur ide å bare reise hjemmefra, og legge igjen en lapp til moren din. Enhver god mor ville i en slik situasjon ha tatt kontakt med politiet og meldt barnet sitt savnet. Det vil være forferdelig for din mor å finne en slik lapp, så det vil jeg på det sterkeste fraråde deg å gjøre.

Alle foreldre ønsker det beste for sine barn og vil prøve å hjelpe dem når de har det vondt og vanskelig. For å ha mulighet til å gjøre det, er det viktig at de vet hvordan barna har det. 

Jeg vil oppfordre deg til å fortelle moren din hvordan du har det. Når du har det vondt trenger du noen å snakke med for å få det bedre. Kanskje hjelper det også å gråte litt og få god trøst.

Om du føler at du trenger å komme bort fra byen, prøv å finne en løsning sammen med moren din. Vær åpen om det du strever med. Kanskje kan dere gjøre noe sammen? Kunne du og moren din fått det fint om dere reiste bort en tur sammen? Hun trenger uansett å vite hvor du er og hvem du er sammen med. Det beste er ikke å være alene når man har vonde tanker og følelser.

Å gjøre noe sammen med andre får tanken over på andre ting, og det gir muligheter for å få nærmere relasjon til den man er sammen med. Spesielt om man åpner seg litt og tar imot forståelse og trøst. Kanskje kan du også få gode råd?

Om dette er uaktuelt for deg, vil jeg anbefale deg å ta kontakte helsesykepleier på skolen din, så snart du har mulighet til det. Hun er vant til snakke med ungdommer som strever med tanker og følelser.

Jeg legger ved noen artikler som jeg også anbefaler å lese.

Jeg håper svaret mitt hjelper deg til å komme på andre tanker og at du opplever å få god hjelp for det du strever med. 

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie