Hopp til hovedinnholdet

var det feil av meg å sladre om at søskenbarnet mitt er med feile folk?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei søskenbarnet mitt er like gammel som meg og i det siste så har han begynte med å henge med feile folk. han har begynt åsså med snus å røyking. jeg ferska han med det og sa det til mamma og mamma sa det til mamma til søskenbarnet mitt at jeg hadde sett han med det. han har komment skikkelig i trøbbel og jeg har dårlig samvitighet. hva skal jeg gjøre og var det riktig av meg å sladre?

Besvart 29.05.2019 17:12
 

Svar
Hei jente 14 år.

Det var helt riktig at deg å si i fra, dette er ikke å sladre. På den måten har du kanskje reddet ham fra å havne i virkelig trøbbel. Tenk om du ikke hadde sagt i fra og han fikk holde på i lang tid til problemene virkelig ble store?

Men jeg forstår at du kjenner på dårlig samvittighet om du tenker at du har gjort noe galt og at det er din feil at ditt søskenbarn er kommet i skikkelig trøbbel ved at foreldrene nå vet hva som skjer.

Da synes jeg du skal forsøke å snu litt på måten du tenker om dette. For hvorfor fortalte du dette til mamma? Var det ikke fordi du bryr deg om ham og ikke vil at han skal få det enda vanskeligere? Og er det ikke bra at de voksne rundt ham vet, slik at de kan ta seg av ham og hjelpe ham ut av situasjonen?

Jeg synes du skal overse tanker om dette som gir deg dårlig samvittighet og heller fokusere på de tankene som handler om at du sa i fra fordi det var det eneste rette og at det var av omsorg for denne gutten. 

Ellers vil jeg anbefale deg å snakke med noen voksne om disse tankene og følelsene. Da kan helsesykepleier på skolen være en du kan snakke med. Her kan du få gode råd om hva du kan si til deg selv når de urettferdige og vonde tankene dukker opp.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie