Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for pappaen min. Han er sint hele tiden!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Pappaen min er skjempe sint hele tiden. Når han først blir irritert eller sur, så blir han det. Han går helt i angrep. Han har slått oss mange ganger før. Altså søtrene mine. Og mamma er veldig glad i oss og jeg tror mamma har det vanskelig siden hun blir knust hver gang hun ser han blir sur og slår. Hun gråter mange netter. Men vi kan ikke si det til noen. Har sendt melinger før til dere, og dere skriver bare at jeg må ringe noen eller snakke med noen. Men det kommer jeg ikke til å gjøre. Så kunne dere heller gi meg noen tips til hva som er lurt? Fordi jeg er skjempe redd pappa:( vet ikke hva jeg skal gjøre. Tør ikke å snakke med han engang.hilsen en 13 år gammel jente som går gjennom en vanskelig tid.

Besvart 30.05.2019 08:50
 

Svar
Hei kjære deg

Takk for at du skriver til oss  og forteller til oss hvordan du har det akkurat nå. Jeg forstår at du er redd og at du har det vondt. Ingen barn skal oppleve det du gjør og jeg forstår at du gjør så godt du kan for å beskytte deg selv.

Vi oppfordrer til å snakke med noen når man vokser opp med og blir utsatt for vold. Jeg forstår at det er vanskelig for deg å si det til noen, kanskje fordi det er flaut eller at du er redd at du ikke skal bli trodd? Det er hvertfall mange som skriver til oss og sier at det kan være en grunn til at man ikke tør å si fra til noen.

Mitt aller beste råd er å snakke med en lærer, helsesykepleier eller at tar kontakt med barnevernet. Der kan du si det du sier til oss - at du har en pappa som gjør deg veldig redd.

Jeg lurer på hvordan det ville være for deg å si til faren din at du er redd for han? Kanskje du kan skrive det på en lapp og gi til han eller sende det på en melding?

Ofte så kan voksne som slår forstå bedre hva de utsetter andre for dersom de får tilbakemelding om dette.

Du kan si til han at han ikke skal slå dere eller være sinte på dere. Det er ikke deres skyld at han blir sint!

Du kan også snakke med moren din om det du sier til oss. Hun bryr seg om dere og ofte så kan barn beskytte foreldrene sine ved og ikke si noe men vi tenker at det å snakke om hvordan man har det hjelper veldig.

Det kan jo være at moren din også ser hvor vondt du og søsknene dine har det? Hun kan også hjelpe til å si fra til noen om hvordan dere har det hjemme.

Du kan ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111 når du trenger noen å snakke med anonymt.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

God klem til deg. Du er god som gull!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst