Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på hund, men mamma vil ikke.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei er jente på 14 år. jeg har lyst på hund men mamma vil ikke ha det. hun er alergisk men jeg fant en allergivennlig hund. hun vil fortsatt ikke. hva gjør jeg?

Besvart 05.06.2019 13:02
 

Svar
Hei

Å ha hund kan være skikkelig fint, men også være skikkelig mye arbeid. 

Hunder må luftes flere ganger om dagen, hver dag, uansett. De koster mye penger, også når de spiser mye mat, de tar plass, de kan ikke være alene hjemme så lenge. En allergifri hund koster ofte flere tusen kroner. 

Dersom du virkelig virkelig ønsker deg hund er det lurt å snakke med moren din. Vis henne at du vet hvor mye ansvar det er og at du forstår det hele og fulle ansvaret. Mange foreldre ønsker ikke kjøpe hund til barna sine fordi det av og til blir de voksne som må gå turer, betale for dyrlege, finne hundepassere og så videre. 

Derfor må du høre på henne hva hun tenker om det å få tak i en hund. Vis at du er moden ved å lytte ut det hun sier og komme med gode argumenter. Og ha respekt for at hun er voksen og den som faktisk bestemmer til slutt. 

Dersom dere ikke kommer til enighet så kan jo et alternativ være å høre med en nabo med hund, og han/hun trenger hjelp til turgåing. Det blir de sikkert veldig glad for også. 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie