Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips til å overtale foreldrene mine til å kjøre lett mc?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 15 år som skal på videregående etter sommeren. Jeg har søkt på en skole som tar 2 timer, fire busser og et kvarter med gåing for å komme der. Med lett mc hadde turen tatt under en time. Det hadde og vert veldig praktisk siden det går fire busser i døgnet, en på lørdager og ingen på søndager. Men problemet er at mamma nekter meg å kjøpe og kjøre lett mc (og andre motoriserte kjøretøy fram til jeg er 18). Jeg får heller ikke sitte på med noen som har moped eller lett mc. Jeg har prøvd å overtale mamma med alle argument som finst mot mamma sitt ene argument; at det er farlig. Det er komt til et punkt der det ikke går an å si ordet «kjøre» uten at mamma klikker i vinkel. Pappa er likegyldig til alt men han er bare enig med mamma så han sier ingenting. Er det noen tips til hva jeg kan gjøre for å overtale de til at jeg må ha det?

Besvart 04.06.2019 22:03
 

Svar
Hei

Jeg kan forstå din frustrasjon over å bli nektet å kjøre motoriserte kjøretøy før du blir 18 år og at argumentet er at det er farlig. 

Det er vanskelig å overtale foreldre dersom de har bestemt seg for at dette er farlig og ikke noe de ønsker at sønnen sin skal gjøre. Allikevel vet man at måten man snakker sammen på og tar opp ting på er viktig for hvordan samtalen blir og om man klarer å forstår hverandre.

Jeg anbefaler deg å sette deg ned med foreldrene dine og ta en ordentlig prat. Be om å få høres deres ordentlige argumenter for hvorfor de mener at du ikke kan ta kjøre lett mc. Prøv å lytt til de når de snakker å prøv å forstå hva de sier. De har helt sikkert noen gode argumenter. Det er selvfølgelig viktig at også du får si hva du mener om saken og komme med dine argumenter som det er lurt at du har tenkt gjennom på forhånd.

Finn et tidspunkt hvor dere ikke krangler, og det er god stemning. Si ifra på forhånd at du ønsker å snakke med dem på en rolig måte. Be om å få prate uten avbrytelser. Kanskje kan dere komme til enighet, men hvis ikke er det dessverre ikke så mye du kan gjøre for å overtale dem. Kanskje vil de se behovet mer når du har begynt på skolen og bruker såpass lang tid på reise og transport.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Gutt tenker (colourbox.com)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort