Hopp til hovedinnholdet

Mamma gir meg ikke lov til noe. Jeg er så lei. Vil ha det bra med mamma og.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er så sur på mamma. Hun sier at jeg er den som lager mest dårlig stemning i familien. Men broren min synes ikke det, og han synes også mamma overdriver. Hun gir meg konsekvenser for bittesmå ting. Jeg får ikke ha venner på besøk, gå på besøk, være andre steder enn på rommet, ikke mobil, pc eller tv, jeg får ikke dra på klassetur i 10, jeg får ikke få nytt belte på karaten. Jeg blir så lei meg og sint. Alle vennene mine synes mamma er altfor streng og de synes henne oppfører seg veldig urettferdig mot meg. Det går ikke en uke uten at jeg gråter når jeg er hos henne. Jeg er så lei. Har hun virkelig lov å være så streng? Hva kan jeg gjøre for å få oss til å få et bra mor-datter forhold igjen?

Besvart 07.06.2019 10:59
 

Svar
Hei

Det her er ikke greit. Så  fint at du får støtte fra broren din. 

Hva tenker du om å snakke med mamma sammen med broren din? Forklare hvordan du oppleve at hun er. 

Du kan og snakke med en voksen på skolen du går. En du har tillit til, lærer, helsesykepleier for eksempel.  Det å forberede lærer på at mamma har forklart at du ikke får bli med på klassetur når den tid kommer kan være viktig for lærere å vite. 

Sammen kan du og helsesykepleier for eksempel få forklart mamma hvordan du opplever hennes kontroll av deg og at du savner et godt mor datter forhold når du er hos henne. 

Du har en mulighet til dersom du ikke vil at skolen skal bli innblandet. Det er familievernkontoret. Du finner telefonnummeret på fylkeskommunens hjemmeside der du bor. Dit kan du ringe og få time til samtale. Den du snakker med der vil når du er klar for det innkalle mamma til en samtale sammen med deg, eller alene dersom du vil det. 

Du skriver når du er hos mamma er det bråk. Fra du er 12 år skal du bli hørt i forhold til hvor du skal bo dersom foreldrene dine er skilt.

Bare en tanke ut fra hva du skrev.

 Det her klarer du å finne løsning på .

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie