Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å komme over ens med mammas kjæreste, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Det er noe jeg har hatt på hjertet en stund, og som er vanskelig å prate om. Så jeg prøver her... Moren min fikk en ny kjæreste for noen år siden, jeg er usikker på når, for hun holdt det hemmelig lenge (ca. 1-2 år). Før dette har hun hatt to kjærester etter min pappa, som hun var gift med i ti år. Tingen er, at uansett hvor hardt jeg prøver, så kommer jeg ikke overens med han. På mange måter er han stikk motsatt av meg. Han bryr seg lite om orden og å holde ting ryddig, driter i kildesortering og kommer med kommentarer som jeg tolker både rasistiske og nedsettende om kvinner. Det er greit nok å være forskjellig, men jeg blir mildt sagt irritert og strever med å holde med sammen fordi han har en ignorant og lite åpen innstilling. Uansett hvor mye jeg prøver å snakke for min side av saken, noe jeg føler behov for, skal han liksom alltid ha rett. Jeg får ikke unngått han heller, for nå bor han hjemme hos oss uten at det var et tema som ble tatt opp. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 10.06.2019 21:29
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det du beskriver er det nok veldig mange som kjenner seg igjen i. Det at foreldre er forelsket i noen er ikke noen garanti for at barna deres foiler det samme. Har du snakket med moren din om dette? Det er lett å forstå om du synes det er vanskelig og ikke ønsker å såre moren din, men det kan likevel være det beste. Du trenger ikke å si så mye om hvor lite du liker ham, men mere om hvordan det hadde vært fint å ha det hjemme. Det fleste foreldre ønsker at barna sine skal ha det bra hjemme.

Er det noen som kan hjelpe deg å snakke med henne? Det er mulig å få hjelp av andre. Noen synes det er god hjelp i å snakke med helsesøster eller sosiallærer, både for å få hjelp til å snakke med moren din, men også å få snakket om situasjonen for din egen del. Det er også mulig å få hjelp ved familievernkontoret der dere bor. De er eksperter i å hjelpe familier løse problemer og snakke sammen på en bedre måte. I første omgang kan du og moren din ta kontakt der og etterhvert kan dere kanskje be med kjæresten hennes. Kanskje kan han høre bedre på deg når andre også er til stede.

Legger ved noen artikler vi håper kan hjelpe deg:

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie