Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer, er redd barnevernet og vil bare stille noen spørsmål?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, egentlig så var jeg ikke sikker på om jeg ville skrive men tilslutt bestemte jeg for å skrive om noen av problemene mine og spørsmålene mine. Jeg har problemer men skal ikke stille alle fordi er redd for barneverne, familien min har sagt veldig dårlige og skumle ting om barnevernet så jaa. Men det jeg lurte på er at for en måned siden begynte jeg å ikke klare å konsentrere meg. Eks: lærenen min forteller noe men jeg kan ikke fortså det han/hun sier og noen ganger klarer jeg ikke å høre dem, hjernen min bare går en annen sted og jeg begynner å bli lei meg. Vil ikke si så mye om alle problemene mine fordi er sikker på at det vil se noe etter at jeg har sendt dette til dere. Vil ikke si hva slags problemer jeg har hjemme pga jeg er redd for at ............................................... Og en annen ting som ikke har noe med saken å gjøre er at jeg har veldig mye hår på armene og i ryggen og magen? Jeg vet ikke hvorfor men ja.

Besvart 11.06.2019 01:56
 

Svar
Hei jente 14 år
 
Så leit å høre at du ikke har det godt! Så fint at du våger å skrive til oss om noen av dine problemer.
 
Jeg forstår at familien din har snakket om barnevernet, som har gjort deg redd for dem. Du skal vite at barnevern er der for å verne om barnet/hjelpe barnet. Hvis de har samtaler med din familie så er det av en årsak, og noen som har bedt de å ta kontakt med dine foreldre fordi de mener at du eller andre barn i familien ikke har det bra.
 
Barnevernet forsøker å hjelpe deg slik at du kan få det bedre hjemme. Men så lenge du ikke våger å være ærlig eller si noe til dem, blir ikke situasjonen hjemme noe bedre. Regner med at dine foreldre kanskje er redde for å miste deg, noe som er svært sjelden. Kanskje du kan forsøke å åpne litt opp for hva som er vanskelig hjemme, slik at de kan klare å hjelpe deg?
 
 
Så tilbake til situasjon på skolen der du ikke klarer å konsentrere deg og blir lei deg. Dette er ganske vanlig når hjernen jobber og du har mange tanker i hodet på en gang. Da søker den tilflukt med å stenge ut alle stemmer og lyder, for å beskytte deg for mer. Når du får hjelp til å sortere alle dine tanker og følelser, vil også dette bli bedre og du kan konsentrere deg mer.
 
 
Så til slutt ditt siste spørsmål angående hår på mage, armer og mage. Hår er genetisk og noe en arver fra sin far og/eller mor. Hvis man er mørk vises dette mer, og jeg forstår at dette er vanskelig. Hvis du starter å barbere mage og rygg, vil du måtte gjøre det ofte, fordi håret blir stivere når det vokser ut igjen, og det vil ikke bli borte. Dette kan du snakke med din fastlege om, og kan fjernes eventuelt med laser.
 
 
Håper at du fikk svar på noen av dine spørsmål, og ønsker virkelig at du kan få den hjelpen du trenger for å ha det godt. 
 
Les gjerne artiklene nedenfor og masse lykke til!
 
 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Hovedoppgaven til barnevernet er å gi barn, unge og familier hjelp og støtte i vanskelige situasjoner. Det er foreldrene som har ansvaret for å gi barna sine omsorg. Dersom foreldrene ikke strekker til, kan barnevernet bidra til å sikre barn og unge omsorg, trygghet og mulighet til utvikling.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie