Hopp til hovedinnholdet

Jeg og mamma krangler veldig mye, jeg har lyst til å flytte til pappa.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Meg og mamma krangler utrolig mye, ofte av små ting men ofte av store ting. Hun gjør meg utslitt annen hver uke når med hverandre og er veldig selvsentrert. Alt handler om hun og istedenfor å si nei ramser hun opp alt som er galt i livet. Jeg er ganske selvstendig og hun hjelper ikke egentlig med noe, men jeg har ikke nett på rommet mitt og må dermed sitte i stuen med henne hver dag. Jeg har ingen steder jeg kan gå når jeg er lei av henne, og føler jeg ikke får puste lenger. Pappa mener også at hun burde skjerpe seg, og har tilbudt at jeg flytter til han. Jeg har hatt lyst til det veldig lenge men trodde han skulle si nei. Uansett så har jeg veldig dårlig samvittighet fordi jeg elsker mamma og når vi har det bra, har vi det kjempe bra, men vi krangler mesteparten av tiden. Jeg tror ikke det er bra for oss å være under samme tak for lenge og tror det er det beste, hun psykisk torturerer meg med å sammenligne oss i alle kanter og hun er best og har de største problemene..

Besvart 14.06.2019 10:47
 

Svar
Hei jente 17 år.

Jeg forstår at du er sliten og lei om du og mamma krangler så mye på den måten som du beskriver. Da er det naturlig at du tenker at dere trenger litt avstand fra hverandre. Og det er bra at pappa har tilbudt deg å flytte inn til ham. 

Selv om du tenker at du trenger avstand fra mamma, betyr ikke det at du ikke er glad i henne. Det kan til og med være godt for dere begge to å få litt avstand, slik at dere kan få litt pusterom og få tenke på de stundene dere har det bra sammen. Jeg synes derfor ikke du skal ha dårlig samvittighet om du velger å flytte til pappa.

Nå er du på vei inn i voksenlivet og det er naturlig at du tar egne selvstendige valg for deg selv. 

Dessuten vil jeg anta at du kommer til å besøke mamma ofte og da kan dere ha det hyggelig sammen i korte stunder.  

Jeg synes du skal ta en prat med dine foreldre og bli enig om hva som er den beste løsningen for dere alle sammen. Og jeg er sikker på at mamma vet at du er glad i henne, fordi om du velger å flytte til pappa. Du ønsker jo at forholdet til mamma skal bedres og ikke bli verre, for det kan lett bli konsekvensen om dere ikke gjør noe med situasjonen.

Om dere ikke helt finner ut av dette sammen som familie, kan dere be om hjelp fra Familievernkontoret. Her kan dere alle sammen få hjelp til å finne gode løsninger.

Jeg vi også anbefale deg å ta en prat med helsesykepleier på skolen, eller helsestasjon for ungdom. Her kan du få drøftet dine tanker med en utenforstående og det kan ofte være til god hjelp.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg en god sommer. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie