Hopp til hovedinnholdet

Familieproblemer

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig mye familieproblemer. Foreldrene mine er skilt. De er ikke sånne "venner" som de fleste. Engang sendte de mye hat meldinger til hverandre. Når jeg ble 10 år hadde jeg det veldig dårlig hos faren min. Jeg fikk aldri matpakke på skolen, jeg spiste aldri middag og måtte stå opp kl 05.00 om morgenen når jeg bare hadde 2 timer søvn. Trøsten min da var "snart er det mandag og da skal jeg til mamma. Mamma var som en engel. Men en kveld leste pappa meldinge mine med mamma hvor det sto at jeg ikke hadde det bra. Stemoren hadde hacka tlf min!! For å lese de meldingene. Faren min kasta meg ut av huset sitt. Nå er det 2 år siden jeg har sett han. Men nå er mamma et problem, hun lager aldri middag når man skal. Og det er veldig irriterende. Og hun er generelt bare irriterende. Hver dag gråter jeg. Hva skal jeg gjøre. Vil ikke snakke med helsesykepleier fordi jeg er redd for at yun sier ifra til barnevernet. Takk for svar:)

Besvart 18.06.2019 15:22
 

Svar
Hei jente 13 år

Det høres ikke ut som du har det lett. Først hadde du problemer hos din far, og nå har du det sånn hos din mor at du gråter hver dag. Sånn fortjener du ikke å ha det. Det er leit at du ikke har kontakt med din far, men det er kanskje best for deg ut fra det du har beskrevet. Først vil si at veldig mange på din alder irriterer seg over sine foreldre. Det er en del av det å vokse og bli eldre. Kan hende du ikke skal være så redd for å be om hjelp fra barneverntjenesten. Barneverntjenesten jobber for at barn og foreldre skal ha det ok sammen. Det er ikke sånn at de flytter barn ut fra hjemmet hvis ikke det er helt nødvendig. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge hvis du ønsker å snakke mer om dette.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie