Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg finne på i ferien?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Er en vanlig jente som skal begynne i 10. Men tenker jeg har større problem om at jeg har ingenting å gjøre i sommerferien min. Har ikke noen venner som kan gå ut og alle reiser i tillegg. Jeg blir igjen dette året og kommer til å kjede meg. I tillegg er alle fritidsklubbene stengt altså er alt mulighetene i sommerferien stengt så jeg lurer på hva skal jeg gjøre for å ikke kjede meg. Jeg foretrekker helst å gå ut mesteparten av tiden.

Besvart 02.07.2019 00:34
 

Svar
Hei jente (15)

Har du vurdert å finne deg en sommerjobb? Det kan være vanskelig å finne en fast stilling nå, men hva med å klippe gress eller male hus? Du kan også høre med naboer om de trenger barnepass eller dyrepass. 

Utenom det kan du ta opp en ny hobby - hva med å bli god på å male eller tegne? 

Eller å oppdage nærområdet på nytt? Man kan gå turer i fjellet, se museum eller dra til en by i nærheten. Det er kanskje litt rart å dra rundt på egenhånd, men det kan være deilig å være for seg selv en stund, med rom for å tenke og reflektere uten forstyrrelse. 

Hvis du ikke vil være alene kan du prøve å møte mennesker! Sett deg ned ved siden av noen, eller slå av en prat på butikken eller lignende. Vet du om noen sommeraktiviteter som skjer nær deg? Der er det helt sikkert andre ungdommer! Er de med familiene sine er det desto større sjanse for at de er interessert i å bli kjent med nye mennesker! Når du først har komt i prat med noen, er det bare å fortsette samtalen med å spør om sosiale medier, eller om å finne på noe ved en senere anledning.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til billig eller gratis ferie

Jente på telttur (colourbox.com)

Det er mange som ikke har råd til å reise bort eller gjøre andre aktiviteter i ferien. Likevel finnes det masse gøy dere kan gjøre som ikke koster all verdens. Se tipsene her.

Les mer

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap