Hopp til hovedinnholdet

Vil flytte alene fra Tyskland til Norge for å gå på vgs. Hvor kan jeg bo?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på ungdomsskolen i Tyskland (8. Trinn akkurat nå. Begynner i 9. Trinn i september). I alle fall vil jeg gå på VGS i Norge. Jeg kan ikke bo hos slektninger i Trondheim og ikke hos familien min heller. Fordi de vil bli boende i Tyskland. Men jeg kommer altså til å være 15 og blir 16 et parr uker/måneder etter at skolen begynner. Hvor kan jeg bo mens jeg går på VGS? Kan jeg bo på kollektiv eller hybel i VGS? Har dere noen ideer?

Besvart 26.06.2019 10:31
 

Svar
Hei! 

Ja, du kan bo i kollektiv eller hybel mens du går på vgs. Men foreldrene dine må godkjenne det, da de må signere husleiekontrakten din siden du er under 18 år. Vi har skrevet mer om dette i artikkelen "Når kan du flytte hjemmefra?" 

Det er vanskelig å si hvor du kan bo fordi vi ikke vet hvor du tenker å gå på vgs. De vanligste nettsidene for å finne bolig er: finn.no og hybel.no. Du finner også mer informasjon om hvordan du finner deg et sted å bo i artikkelen "Slik finner du hybel/leilighet". 

Jeg anbefaler deg å høre med rådgiver på skolen du tenker å starte på. Det kan hende at skolen har egne studentboliger for elevene sine. Rådgiver kan hjelpe deg finne et sted å bo. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Gutt diskuterer med faren sin (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

Les mer

Slik finner du hybel eller leilighet

Låser opp dør (colourbox.com)

Er du på boligjakt? Da kan disse tipsene komme godt med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra