Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få lov til å overnatte med kjæresten?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15. Jeg har vært sammen med en gutt i over 1 år, men jeg får ikke lov til å overnatte. Foreldrene mine sier jeg må vente til jeg blir 16, men vi vil overnatte nå. Hans foreldre synes det er greit. Hva skal jeg gjøre for at vi skal få lov? Tror sex er en stopper, men det har vi hatt. Har ikke fortalt det til foreldrene mine, burde jeg det?

Besvart 26.06.2019 18:45
 

Svar
Hei


Jeg tror det kan være lurt om du og kjæresten får snakket ordentlig med foreldrene dine om temaet. Kanskje dere kan komme frem til et kompromiss? Her kan du f.eks foreslå at dere overnatter hos deg slik at foreldrene dine har litt mer kontroll over situasjonen. 

Det er også en mulighet at kjæresten din sine foreldre møter dine foreldre og snakker om at dere får overnatte. Kanskje foreldrene dine blir tryggere på overnatting hvis de har møtt kjæresten din sine foreldre og snakket med dem?

Om du ønsker å fortelle foreldrene dine at dere har hatt sex er helt opp til deg. Jeg tenker at det kommer litt an på hva slags forhold du har til foreldrene dine og om du ønsker at de skal vite dette. Det kommer helt an på hva du er komfortabel med:) Det viktigste er at dere bruker beskyttelse og at du er komfortabel med kjæresten din:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie