Hopp til hovedinnholdet

Krangler med foreldrene

Jente 13 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine er sure hele tiden, har nettopp kranglet med de å jeg sa at jeg ville ta selvmord å dø, men de brydde seg ikke. Jeg kuttet meg litt for første gang i dag også. Hater livet mitt, vil dø hele tiden. Storebroren min for aldri kjeft mens hele livet mitt består av kjefting å selvmordstanker, sitter på rommet mitt nå, pappa å mamma tok telefonen min, de skulle egentlig skru av internettet men vet ikke hvorfor det er på, skulle også finne på noe med noen venner i dag men det fikk jeg selfølgelig ikke låv til, fordi har fått husarrest. Vil bli henta av barnevernet! får forresten ingenting jeg ønsker meg, bare kjefting å de sier ting jeg må forandre meg å at jeg er respektløs. Snakker med en psyckolog, famnilieværnkontoret også noen andre, men det hjelper ingenting, de er fortsatt like jævlige!

Besvart 23.06.2019 20:41
 

Svar
Hei jente 13 år,
Så fint du tar kontakt med Ung.no. Jeg forstår du har det vanskelig hjemme med dine foreldre. Du skriver også at du har selvmordstanker. Det er tungt. Jeg er glad for at du snakker med noen voksne om hvordan du har det. Det er noen ganger slik at det tar tid før det blir bedre. Jeg synes uansett du skal fortsette å gå til psykolog og familiekontoret. Du kan fortelle hvordan du opplever det hjemme. Det kan tenkes at de vil melde til barnevernet slik at de kan se om de har annen hjelp som passer for deg slik at du får det bedre!
 
Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.
 
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie